مؤسسه بین المللی مطالعات ایران (رسانه) شماره 20 (اکتبر 2024) مجله پژوهش های ایرانی (نسخه فارسی) را منتشر کرده است که شامل هفت پژوهش است.
نخستین پژوهش با عنوان (نقش سپاه پاسدارن انقلاب اسلامی در فضای رسانه ای؛ تبلیغ، استراتژی و روایت اقتدار) توسط عبدالکریم رستمی پژوهشگر مسائل خاورمیانه وایران در مدرسه علمی پژوهش های عالی در پاریس نوشته شد. پژوهشگر به تحليل نقش سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در فضای دیجیتال با رویکرد به استراتژی تغییر ساخت واقعیت و تسلط بر بازنمایی و روایت با تمرکز بر مدیریت ادراک اجتماعی و چگونگی شکل گیری باور عمومی در جهت مقاصد ایدئولوژیک سپاه می پردازد. سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در زمینه تحمیل روایت خود و تخریب هر گونه گفتمان مخالف، یکی از مهم ترین نهادهایی است که فضای رسانه ای را در تمامی اشکال آن استعمار کرده و کارایی آن را به عنوان فضایی برای تعامل اجتماعی و سیاسی محدود کرده است، نه تنها از طریق فيلتر، بلکه از طریق کنترل و شکل دهی به باور عمومی.
پژوهش دوم با عنوان (ایران و جنگ نامتقارن دریایی حوثی ها در دریای سرخ؛ تحلیلی کاربردی از الگوی «حامی- نیابتی») توسط لئوناردو یاکوبو ماریا مازوکو، پژوهشگر مسائل امنیتی خلیج در انستیتو خاورمیانه در واشنگتن، به رشته تحریر درآمد. این پژوهش رابطه میان گروه حوثی انصار الله و ایران را در فرمت مباحث آکادمیک با موضوع پويایی های الگوی « حامی – نیابتی» مورد بررسی قرار می دهد و به عنوان نمونه موردی، کارزار حوثی ها در حمله به کشتیرانی در دریای سرخ و اطراف آن را زیر ذره بین می برد.
سومین پژوهش با عنوان (راهبرد دریایی ایران و گرایشهای این کشور به سوی دریای مدیترانه) از دکتر خدیجه عرفه محمد مدیر اداره مرکزی ارتباطات اجتماعى مرکز اطلاعات و پشتیبانی تصميم گیری در مصر است. پژوهشگر در این پژوهش در صدد است با در نظر داشت انگیزه های حضور ایران در دریای مدیترانه، راهبرد تهران در این منطقه حیاتی را مورد بررسی قرار دهد. این پژوهش به معرفی ویژگیهای راهبرد دریایی ایران، میزان سازگاری آن برای تحقق اهداف تهران، ماهیت نقش ایران در دریای مدیترانه و همچنین تحرکات ایران و ارتباط آن با اوضاع منطقه و در پایان به تأثیر تحرکات ایران بر توازنات بین المللی می پردازد.
چهارمین پژوهش با عنوان (آینده روابط ایران و روسیه در سایه ریاست جمهوری پزشکیان) توسط دکتر حمدی بشیر پژوهشگر مسائل امنیت منطقه ای و مبارزه با تروریسم نوشته شد. این پژوهش به میزان تأثیر پیروزی رئیس جمهور مسعود پزشکیان بر نزدیکی ایران و روسیه می پردازد و میزان تغییر احتمالی در این نزدیکی و همچنین تداوم سیاست نزدیکی پزشکیان به روسیه در مقایسه با سیاست رئیس جمهور محافظه کار قبل از او را زیر ذره بین می برد.
پژوهش پنجم با عنوان (روابط روسیه با گروه حوثی در چارچوب درگیری ژئوپلیتیک با غرب) از دکتر یوسف مرعی پژوهشگر علوم سیاسی و روابط بین الملل دانشگاه دولتی پترزبورگ روسیه است. پژوهشگر سعی می کند با بررسی ماهیت رابطه میان گروه حوثی و مسکو، به این سؤال پاسخ دهد که کرملین چگونه می تواند تحولات دریای سرخ را مغتنم شمرده و از آن در راستای نبرد ژئوپلیتیک با غرب که در جبهه اوکراین جریان دارد، بهره برداری کند.
پژوهش ششم با عنوان (دورنمای میانجیگری دیپلماتیک چین میان پادشاهی عربستان سعودی و ایران) توسط محمد زریق پژوهشگر امور چین به رشته تحریر در آمد. ایشان در این پژوهش به میانجیگری چین در حل منازغه میان پادشاهی عربستان سعودی و ایران می پردازد و به تغییر رویکرد چین از به کارگیری قدرت نرم به رویکردی که بیشتر ماهیت ژئوپلیتیک دارد می پردازد. همچنین زمینه تاریخی روابط عربستان سعودی و ایران و اهمیت توافق دیپلماتیک اخیر با میانجیگری چین را مورد بررسی قرار می دهد و راهبرد میانجیگری چین و کارآیی و بازتاب آن بر ثبات منطقه ای و پویایی های دیپلماتیک جهانی را مورد توجه قرار می دهد.
واپسین پژوهش با عنوان (پیآمدهای احتمالی خروج نظامی آمریکا از عراق) از دکتر عبد الرؤوف مصطفی الغنیمی پژوهشگر موسسه بین المللی مطالعات ایران است. این پژوهش به پیامدهای احتمالی خروج نظامی آمریکا از عراق بر آینده کشور عراق و روابط منطقه ای آن از یک سو و از سوی دیگر جایگاه بین المللی آمریکا، با توجه به شرایط زمانی نامناسب کنونی که عراق علاوه بر اینکه شاهد افزایش نقش آفرینی های بازیگران غیر دولتی است، در سطح داخلی و خارجی با بی ثباتی دست و پنجه نرم می کند. می پردازد.